Preventiemedewerkers

voor mijzelf: Coaching voor leidinggevende

Coaching voor leidinggevende

Coachen is een vorm van begeleiden. Als leidinggevende kunt u coachen als een stijl van leidinggeven gebruiken om prestaties van uw medewerkers te verbeteren. Bij coachen is het belangrijk om goede vragen te stellen. Zo kunnen medewerkers zelf ontdekken welk effect hun gedrag heeft en welke mogelijkheden ze hebben om dit te veranderen. Doordat ze zelf met oplossingen komen,  helpt coachen de medewerkers om hun gedrag echt te veranderen, nu en in de toekomst!

Effecten

  • Het positieve effect voor de gecoachte is persoonlijke ontwikkeling, een gezonde werkdruk en meer werkplezier. In het werk betekent dit vaak effectiever en efficiënter functioneren.
  • Voor een coachende leidinggevende investeert u tijd en geld, als u een boek over coaching leest of er een opleiding voor volgt. Maar het bespaart uiteindelijk tijd en geld omdat medewerkers beter presteren en minder verzuimen. En ze gaan zich zelfstandiger en verantwoordelijker gedragen.

Tips

  • Luister naar de vragen van je medewerkers en ondersteun hen waar mogelijk. Schakel een expert binnen de organisatie in als er (extra) ondersteuning nodig is. Bekijk ook wat medewerkers van elkaar kunnen leren en biedt ze de gelegenheid om bijvoorbeeld eens met elkaar mee te kijken en te luisteren.
  • Stel de volgende vragen eens aan een medewerker en onderzoek het effect: Wat wilt u bereiken? Welke mogelijkheden heeft u om daar te komen? Wat kiest u om te gaan doen?
  • Denk specifiek voor werkdrukvaardigheden eens aan startvragen als: In welke situatie lukte het u goed om 'nee' te zeggen? Op welke wijze vindt u het prettig om u na een drukke werkdag goed te ontspannen? Kunt u een voorbeeld geven van een dag waarin u het moeilijk vond om prioriteiten te stellen en een dag waarin dat gemakkelijk ging?

Links / aan de slag

Op internet kunt u veel informatie vinden over coachen, externe coaches en coachingsopleidingen.

Bron: Arbocatalogus contactcenters

Deze oplossing is ingedeeld in: