Preventiemedewerkers

voor mijzelf: Werkplezier vergroten

Werkplezier vergroten

Beschrijving
Mag werken ook leuk zijn? En kun je het leuker maken? Sommige dingen in het werk kosten energie en andere dingen leveren juist energie op. De balans tussen energiegevers en energievreters bepaalt of werknemers werkplezier ervaren. Werkdruk verminderen kan door energievreters te verminderen, maar ook door energiegevers toe te voegen. Deze oplossing beschrijft hoe energiegevers toe te voegen zijn, zodat er meer werkplezier ontstaat. Doel is om deze factoren te vergroten, er iets extra’s aan toe te voegen en te waarderen wat er is.

Effect
Meer aandacht besteden aan energiegevers zorgt ervoor dat werknemers meer werkplezier ervaren. Als werknemers meer plezier hebben, kunnen ze beter omgaan met situaties waarin de werkdruk oploopt. Energiegevers zijn zo een buffer voor energievreters. Onderzoek toont verder aan dat energiegevers een voorwaarde zijn voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
Werknemers die werkplezier ervaren, zijn productiever en verzuimen minder dan werknemers die ongezonde werkdruk ervaren. Ook hebben ze minder behoefte om naar een andere werkgever te gaan.

Tips

  • Energiegevers zijn persoonlijk. Denk na over wat in het werk energie oplevert en of het mogelijk is die energiegevers vaker op te zoeken.
  • Sta elke dag even bewust stil bij wat er goed ging. Schrijf bijvoorbeeld eens alle persoonlijke successen op. Successen zijn energiegevers. Wie ze bewust ervaart, voedt zijn energiemotor. 
  • Geef collega’s en anderen een werkpleziercadeautje: deel iedere dag drie complimenten uit. En wie weet geven zij een cadeautje terug!
  • Geef aan wat je wél wilt. We zijn vooral gewend om een ander te zeggen wat we NIET willen. Wat je aandacht geeft, groeit. Geef in je feedback dus aan wat je wél wilt van de ander.

Links / aan de slag

  • Werkplezier vergroten kost weinig: ‘het budget voor complimenten is nooit op’. Het vraagt wel aandacht en een beetje tijd. Is het eenmaal een gewoonte, dan gaat het verder vanzelf.
  • Meer energiegevers toevoegen kan beter gaan als collega’s of een team hier tijd voor inruimen. Lezen over werkplezier kan helpen om meer werkplezier te krijgen, maar toch blijft werkplezier vooral een kwestie van ‘doen’.

Bron: Arbocatalogus vaste medewerkers uitzendbranche

Deze oplossing is ingedeeld in: