Preventiemedewerkers

voor mijn organisatie: Veranderen van de organisatiecultuur Print oplossing 11

Veranderen van de organisatiecultuur

Beschrijving
De manier waarop werknemers met elkaar omgaan, is verankerd in de organisatiecultuur. In de loop der jaren kan zich een minder wenselijke cultuur hebben ontwikkeld. Op een afdeling waar jarenlang alleen mannen hebben gewerkt, kunnen bijvoorbeeld vrouwonvriendelijke gewoontes zijn ontstaan (pin-ups aan de muur, vrouwonvriendelijke grappen tijdens het werk). Als u deze gewoontes en (onbewuste) gebruiken verandert, zal er een sfeer ontstaan waarin ongewenst gedrag minder snel voorkomt.

Effecten

  • Ongewenst gedrag zal afnemen.
  • Deze oplossing voorkomt dat werknemers verminderd functioneren.
  • Door met elkaar te praten over gewoontes en (misschien onbewuste) gebruiken kunt u ook andere inefficiënte gewoontes veranderen.
  • Door met elkaar ook over ‘gewenst gedrag’ te praten, kunt u de sociale steun vergroten.

Tips

Een cultuurverandering is een ingewikkeld en langdurig proces. De eerste stap is met elkaar constateren welke gebruiken en gewoontes er zijn en welke daarvan niet meer gewenst zijn. De tweede stap is met elkaar afspreken ‘hoe we wel met elkaar om willen gaan’. Een cultuurverandering kan jaren duren. Sommige activiteiten, zoals het verwijderen van fysieke uitingen die ongewenst gedrag kunnen stimuleren (pin-ups), kunt u op korte termijn uitvoeren.

Links / aan de slag

Het kan nuttig zijn een cultuurverandering te laten begeleiden door een externe partij (of een onafhankelijke partij binnen de organisatie (P&O)). Belangrijk is dat u alle partijen (management en werknemers) in het proces betrekt. Voorkom beschuldigingen!

Bron: DeArbocatalogus.nl